RESTAURATIE en REPARATIE

GLAS in LOOD RESTAURATIE en REPARATIE


De levensduur van glas in lood is ongeveer 75 jaar. Afhankelijk van de kwaliteit en het gebruik zal het glas in lood dan gerestaureerd of opnieuw verlood moeten worden.

Het glas in lood wordt uit elkaar gehaald (de oude loodprofielen worden verwijderd), het glas wordt ruitje voor ruitje schoongemaakt en vuil, verf en oude kitresten worden verwijderd. Daarna wordt het glas weer volgens het originele patroon uitgelegd. Ruitjes die in het verleden ooit kapot zijn gegaan en zijn vervangen door glas met een afwijkende kleur of structuur (valse ruitjes) worden tijdens de restauratie vervangen door een glassoort met een zoveel mogelijk dezelfde kleur en structuur zodat in de meeste gevallen het vervangen ruitje niet meer opvalt of dat er totaal geen verschil meer te zien is. Nadat alle ruitjes uit het ontwerp schoon en bijgesneden zijn kan het glas opnieuw in het lood gezet en gekit worden zodat het paneel weer wind- en waterdicht is.

Glas in lood ramen kunnen ook in maat worden aangepast, opnieuw worden verlood en, indien gewenst, tussen isolatieglas geplaatst worden (klik hier).

Oude glas-in-loodramen kunnen gaan doorbuigen omdat het lood in de loop der tijd verzwakt. Vaak wordt een oud raam weer als nieuw door alleen het lood te vervangen. Ook kapotte glasdelen restaureren wij weer zodanig dat u geen verschil meer ziet. We gebruiken hetzelfde soort glas als het origineel en maken gebruik van speciale technieken om het lood ouder te laten lijken zodat de vervangen delen nagenoeg niet van het origineel te onderscheiden zijn. Glasatelier69 kan uw raam weer herstellen door een vakkundige glas in lood reparatie of restauratie waarbij de authenticiteit van uw raam behouden blijft.

Glas in lood restauratie of reparatie wordt normaliter niet ter plaatse uitgevoerd, maar in ons atelier.

CREATIVITY is
intelligence
having fun

De bewerkingen voor reparatie en restauratie. Wat doen wij voor u?

  • Het loshalen van de ruitjes en verwijderen van oud en beschadigd lood
  • Schoonmaken van alle losse glasdelen
  • Aanbrengen van nieuw lood, al dan niet verstevigd met staallood
  • Solderen, kitten en (indien gewenst) patineren
  • Kosten glas in lood repareren


Het kostenplaatje verschilt uiteraard per raamwerk. Aan de hand van een foto kunnen wij in vele gevallen al zien met welke glassoort we te maken hebben en wat onze werkzaamheden zullen zijn. Op deze manier kunnen wij u vaak al op zeer korte termijn een prijsindicatie geven.